Ikan Caru Bakar Sambal

Ikan Caru Bakar Sambal. Kalau nak buat banyak boleh gandakan ikut berapa ekor ikan yang anda nak bakar. Bahan kisar (dikisar dengan sedikit air) 1 batang serai.

IKAN CENCARU BAKAR 2.0 PADU TEROK bersama air asam dan
IKAN CENCARU BAKAR 2.0 PADU TEROK bersama air asam dan from www.qaseyhoney.com

Resepi ikan pari bakar sambal. Sediakan aluminium foil dan daun pisang untuk membalut ikan. Ikan cencaru sumbat sambal resepi oleh :

Resepi Ikan Caru Bakar Ini Say Buat Versi Yang Sihat Tanpa Minyak Dan Menggunakan Garam Yang Sedikit Sahajat.


Bila ikan hampir masak, curah lebih sikit lagi sambal atas ikan beberapa minit sebelum ikan selesai proses bakar. Ikan bawal bakar siap dihidangkan bersama dengan bahan pelengkap. Jangn lupa tengok saiz ikan juga ye.

Sematkan Dengan Lidi/Pencungkil Gigi Yang.


Bakar selama 15 minit api atas bawah. Ikan cencaru sumbat sambal adalah salah satu dari lauk kegemaran anak anak. Resepi ini saya pelajari dari linda kawan sepejabat saya selepas melihat resepi ikan cencaru sumbat sambal saya di sini.

Ikan Bakar Bawal Salah Satu Masakan Yang Banyak Diminati, Dan Disantap Bersama Dengan Keluarga Tercinta Akan Membuat Suasana Lebih Special.


Azie 1/18/2014 ikan lauk pauk. Sediakan aluminium foil dan daun pisang untuk membalut ikan. Ikan (saya pake ikan lajang) • tomat hijau (potong kecil2) • tomat merah (potong kecil2) • bawang merah (iris tipis) • bawang putih (iris tipis) • gula, garam dan merica • jeruk nipis •.

Blend Semua Bahan Di Atas Kecuali Ikan.


Azlita aziz 9:41 am ikan, sambal, kita mulakan menu hari ini dengan ikan caru bakar yang di cicah bersama air asam yang power. Kalau dah bakar, mesti lah ada air asam sebagai peneman. Aduk terus sampai air menyusut.

Dah Siap Jangan Lupa Padanan Air Asam.


Selesai perapan 30 minit, masukkan ke dala moven, bakar pada suhu 180℃ (api atas dan bawah) selama 45 minit, nak lagi garing boleh bakar lama sikit. Che nom 4 ekor ikan cencaru ~ siang, cuci bersih dan belah belakangnya sedikit garam sedikit kunyit minyak untuk mengoreng bahan sambal di kisar atau di tumbuk 5 tangkai cili kering ~ buang biji dan rendam hingga lembut 3 ulas bawang putih 5 ulas bawang merah 1 inc belacan bakar 1 inc halia 1 sudu besar jus asam jawa A salted soft white seabass that’s wok fried with sweet tamarind, strong ginger, herbal lemongrass and fragrantly sharp lime.

LihatTutupKomentar

ads1

close