Resepi Biskut Makmur Nestum

Resepi Biskut Makmur Nestum. Sekelip mata jer dah siap. Pukul lagi hingga sebati @ nampak warna kuning keputihan.

Biskut Nestum Resepi Terbaik
Biskut Nestum Resepi Terbaik from resipicitarasawan.blogspot.com

Masukkan telur & esen vanilla. Pukul mentega dengan gula kastor hingga hampir putih. Pukul gula dan butter sehingga kembang;

1 Cawan Minyak Sapi / Ghee 1 Cawan Gula Halus / Gula Kastor


Oh fyi, biasanya aku warnakan hijau or time giler jadi biru biskut nie. Bentukkan biskut ikut citarasa masing2 dan susun atas dulang pembakar yang digris. Menggunakan kacang tanah yang dikisar bersama gula icing untuk menambahkan lagi rasa lemak pada biskut makmur ini.

Kurma (Guna Yang Lembut Sebiji Potong Dua) Cara Penyediaan Biskut Makmur Inti Kurma :


#share supaya resepi tidak di delete!! Pukul mentega, gula & air sejuk hingga sebati kemudian masukkan kuning telur dan esen vanilla. Resepi biskut makmur, resepi kuih yang menambahkan lagi kepelbagaian di hari raya.

Dengan Kos Rm40+ Dapat Lebih 200 Biji.


Bentukkan bisut ikut suke korang, bakar dalam oven selama 15 minit dengan suhu 165'c (ikut oven). Tapi kena pastikan tepung tu boleh digentel bulat cantik & tepung tak melekat kat tangan. Bakar biskut dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170c selama 20 minit atau hingga biskut masak.

1 Cawan Marjerin Jenama Planta.


Masa masukkan minyak jagung tu, kalau nak lagi gebu lebihkan sikit minyak jagung. Paling penting, ia ditambah dengan badam dan chocolate chips. Biskut nestum rangup dan cair dalam mulut resepi oleh :

7 Sudu Makan Penuh Madu.


Sekelip mata jer dah siap. Pukul butter dengan gula hingga putih. Biskut ini sangat ringan dan rangup, enak dan tidak terlalu manis, tetapi dengan rasa nestum yang sangat aromatik.

LihatTutupKomentar

ads1

close