Resepi Cendol Tepung Jagung

Resepi Cendol Tepung Jagung. Basahkan loyang dengan sedikit air terlebih dahulu. 1 kotak santan kelapa 200ml;

Resepi Biskut Mazola Tepung Jagung / Resepi Mudah Biskut
Resepi Biskut Mazola Tepung Jagung / Resepi Mudah Biskut from bij-xhqh3s.blogspot.com

Satukan tepung beras, tepung jagung, udara dan santan pekat. Tersilap kat video :) kredit to. 2 sudu besar tepung hoen kwe;

Masak Hingga Mendidih Dan Tutup Api.


Cara untuk membuat cendol dengan senang dan sedap. 5 dessert berasaskan jagung yang 'simple' tapi istimewa untuk hari malas anda. 2 sudu besar tepung hoen kwe;

34 Resipi Yang Mudah Dan Sedap Untuk Cendol Daripada Komuniti Memasak Terbesar Di Dunia!


Air gula melaka campur gula merah dan masukan daun pandan (dimasak lama, lebih kurang 1 jam). Cucur ikan bilis via www.koleksi1001resepi.com. Cendol juga sedap jika dihidangkan bersama dengan pulut dan durian.

5 3/4 Cawan Santan Cair ( Saya Guna Santan Kotak + Air Sampai Cukup 5 3/4 Cawan ) 1 Bungkus Cendol;


Untuk melikatkan campur dengan sedikit bancuhan tepung jagung. Kacau selalu supaya tidak hangit. Masukkan gula kaster dan garam.

Campurkan Semua Bahan Dalam Periuk Kecuali Cendol.


Rahsia bagaimana hasilkan doh yang gebuss! Sediakan bekas yang berisi air sejuk. Toskan sesenduk kecil cendol hijau ke dalam mangkuk.

Tertarik Bila Yatie Tulis Kuih Talam Sebagai Sedap Dan Lemak Manis.


Kalau nak bagi pekat, boleh masukkan sedikit bancuhan tepung jagung. Hidangkan bersama kacang merah, jagung manis, pulut atau bahan tambahan lain mengikut citarasa anda. Bahan utama cendol iaitu jeli hijau dibuat dari tepung beras yang dicampur dengan air.

LihatTutupKomentar

ads1

close