Resepi Itik Masak Kicap. Garam & serbuk perasa secukupnya. Biasanya kalau masak telur mata, makan dengan kicap sahaja.
Itik masak kicap part2 YouTube from www.youtube.com
5 sudu besar kicap soya. 1 sudu teh jintan manis dan jintan putih tumbuk. Itik paklo / itik masak rempah~.
Biasanya Kalau Masak Telur Mata, Makan Dengan Kicap Sahaja.
#5 telur rebus air asam. Gaul dan perap 10 minit bersama : Bahan resepi daging masak kicap berempah :
Lumurkan Kicap Manis Keseluruh Badan Itik Tersebut Dan Rehatkan Sebentar Untuk Kicap Melekat Pada Kulit Itik.
Biarkan itik dimasak dalam periuk dengan api yang perlahan. Selain buat masak kicap dan masam manis atau masak merah. 1 sudu teh jintan manis dan jintan putih tumbuk.
Ulangi sehingga 3 hingga 4 kali. 5 sudu besar kicap pekat. Keluarkan itik yang diperap dan toskan supaya keluar air dari badan itik selama 2 jam.
Keduanya Memasaknya Cukup Simple, Cepat Dan.
Panggang itik di dalam ketuhar dengan api perlahan selama 3 jam. Tak kiralah ayam masak kicap, daging masak kicap, telur masak kicap atau apa apa sahaja. 1 sudu makan cili kisar.
Rempah 4 Sekawan Iaitu Kayu Manis,Biji Pelaga,Bunga Lawang Dan Cabe Jawa.sedikit Sahaja Setiap Jenis.
Resepi telur masak kicap, telur masak kicap mudah 7 1/2 sudu makan rempah kerutuk original kelantan. Lumurkan bahan campuran tadi pada seluruh badan itik.