Resepi Talam Labu

Resepi Talam Labu. Kuih talam labu merupakan salah satu dari variasi kuih talam yang ada. Bahan c dimasukkan ke dalam bahan b.

Talam Labu Resepi Terbaik
Talam Labu Resepi Terbaik from resipicitarasawan.blogspot.com

Kuih talam labu sangat sedap, kerana rasanya yang pekat lemak santan dan rasa dari manis labu itu sendiri. Buat sdn puashati & puas makan…??? Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Bahan C Dimasukkan Ke Dalam Bahan B.


√ bancuh semua bhn yg brtanda *. Che nom tidak tambah pewarna dalam masakan kuih ini kerana warna asli labu sudah cukup. Kebetulan arini masak sayur lemak labu, jadi saya asingkan sedikit utk buat kuih talam labu yg sedap ni tanpa perlu di kukus.

Selamat Petang Semua.sebelum Tu Nak Minta Maaf Yea, Sebab Buat Kuih Berasaskan Labu Lagi, Semalam Kek Labu, Hari Ni Kuih Talam Labu Pulak.


Saya memilih untuk membuat kuih ini sebab masih mempunyai banyak stok labu yang dibawa oleh kakak dari kelantan semasa majlis pertunangan nana tempohari. Hmmm jika diberitahu awal awal tentu saja, saya boleh berikan dari waktu pagi. Maklumlah kuih kuih sebegini, perlu menjadi sangat sejuk, sebelum dapat dipotong dengan indah.

Talam Labu Lemak Manis Oleh:


Saya membiarkan mereka bising pok pek pok pek bertanya itu dan ini, sementara saya sibuk membuat kuih seri muka durian. Tapi, percayalah, talam labu berlauk ni bukan saja sedap, malah nak buat pun senang. Boleh klik di sini jika ingin melihat resepi kuih seri muka durian.

Buat Sdn Puashati & Puas Makan…???


Suka saya sudah cuba resepi talam labu. Kuih talam labu biasanya mempunyai dua warna iaitu putih dan kuning. Jarang jumpe org jual kt luar sana kn.

Hari Ni Che Mat Nak Kongsikan Resipi Talam Labu Berlauk.


Oleh kerana saya membuat 2 jenis kuih, iaitu kuih talam labu dan kuih seri muka durian, jadi terpaksalah meminta nana dan juita menyediakan kuih ini. Gaul rata dan masukkan bahan a ke dalam b. Blend dan tuang ke dlm loyang.

LihatTutupKomentar

ads1

close