Ayam Masak Sos Tiram Chinese Style

Ayam Masak Sos Tiram Chinese Style. Masukkan bahan yang dicampur sos dan kicap tadi. Teruskan tumisan sehingga naik bau.

RESEPI AYAM MASAK CILI KERING CHINESE STYLE
RESEPI AYAM MASAK CILI KERING CHINESE STYLE from www.busyratakiyudin.com

Kemudian goreng atau panggang sehingga masak. Last sekali anda boleh masukkan kaki ayam yang telah digoreng itu tadi. Bila ayam sedikit garing, masukkan sos tiram, lada sulah dan air.

Bawang Perlulah Diangkat Selepas Ditumis.


Kemudian masukkan isi ayam tadi. Cara penyediaan ayam masak sunquick oren chinese style : Perasakan dengan garam dan gula sedikit.

Selain Resepi Ayam Halia Chinese Style, Kami Juga Menulis Resepi Lain Yang Mendapat Perkongsian Ramai.


️ kemudian goreng hingga keemasan. Masukkan garam, sebuk kunyit, serbuk lada hitam, kicap pekat manis, kicap cair dan gaul sebati. Masukkan bancuhan air tepung jagung.

Masukkan Udang Yang Telah Digoreng Tadi, Kemudian Masukkan Campuran Sos, Karot Dan Daun Bawang.gaul Sebati.udang Goreng Sos Tiram Dah Siap (Chinese Style Lauknya Agak Kering Dan Bukan Jenis Berkuah).


Biarkan kaki ayam dan kuah kicap itu sebati dan mendidih. Bowl rice (leftover rice is fine!) • water • tea spoon soy sauce ★ • tea spoon chinese chicken soup stock powder ★ • tea spoon sesame oil ★ • tea spoon grated ginger ★ • to taste salt and pepper ★ • table spoon starch (corn starch or potato starch) 20 mins. Bila ayam sedikit garing, masukkan sos tiram, lada sulah dan air.

Letak Semua Sos Tadi Secukupnya.


Panaskan sedikit minyak dalam kuali. Masukkan pula sos tiram, kicap cair, dan sedikit taburan lada putih. Gaulkan ayam dengan bahan2 tadi.

Gaul Sebati Selama 2 Mins.


Perap ayam selama 30 minit. Tambah sedikit air supaya ia agak berkuah. Gaulkan sos tiram, sos cili, kicap manis, minyak bijan dan kicap pekat.

LihatTutupKomentar

ads1

close