Resepi Pulut Kuning 1Kg. So kalau nak buat byk boleh guna sifir ni. Basuh beras pulut dan rendam dengan serbuk kunyit selama 5 jam.
Cara Kukus Pulut Kuning / Wattie's HomeMade Pulut Kuning from boysfuckingteacherss.blogspot.com
Sekarang ni di majlis2 kerja kawin pun dah macam trend pulut kuning bertingkat menggantikan kek. Ini kerana cara penyediaan nya yang mudah dan tidak rumit malah rasanya pun enak. Beras pulut direndam semalaman dengan air kunyit tadi.
Buat Pulut Kuning Ni Taklah Susah Sangat Sebenarnya.
Maklum jika dibeli, harga satu bekas ialah rm15. Pulut kuning yang lembut, sedap dan cukup lemaknya memang enak. Kalau anda nak sedap lagi, tumbuk kunyit hidup lumat dan rendam.semulajadi gitu.
Atau Tekan Link Di Bio.
Kunci utama kesedapannya ialah gunakan santan pekat yang segar dan bancuh bersama garam sehingga masin dan bangkit lemaknya. Basuh beras pulut dan rendam dengan serbuk kunyit selama 5 jam. Setelah sekian lama #enncooking x upload video, sejak anak2 sekolah, sis memang busy.
1 @ 2 Keping Asam Keping(Utk Cantikan Pulut.
Rendam beras pulut dengan serbuk kunyit babas dan asam keping selama lebih kurang 5 jam. 3 cwn santan sederhana pekat. Kuantiti bahan adalah untuk 1 kilogram beras pulut.
Toskan Dan Masukkan Ke Dalam Kukusan.
Jika rendam tak cukup masanya pulut akan jadi keras di dalam. Macam tu la bonda che nom ajar dulu. Wanita ini kongsi resipi rahsia pulut kuning & rendang ayam hasil jualannya yang ‘laris’.
♦ Cara Asas Masak Pulut Kuning Lembut, Sedap & Berkilat Untuk Sukatan 1Kg Beras Pulut.
Menggunakan fungsi high pressure for only 10 mins. Ramai yang dah cuba resepi nie n mereka cakap pulut kuning mereka menjadi. Ini kerana cara penyediaan nya yang mudah dan tidak rumit malah rasanya pun enak.