Sup Tulang Utara

Sup Tulang Utara. Bihun akan direbus dengan serbuk kunyit supaya berwarna kuning. Kalau kat johor, mi hoon sup atau mi soto dihidangkan denga taugeh, begedil dan sambal kicap, tapi mi hoon sup utara mesti ada lobak asin dan sambal merah.

Resipi Bihun Sup Utara Original. Memang Sedap & Mudah
Resipi Bihun Sup Utara Original. Memang Sedap & Mudah from www.rasa.my

Bihun sup utara ini tidak lengkap jika tiada sambal merah. Sup kosong tetapi sedap di tekak. 1 kilogram tulang dicampur sedikit daging;

Tapi Ada Juga Mee Sup Ayam.


Memang rasa kenyang dan puas makan sup tulang, nasi putih dengan sambal kicap. Mungkin boleh menjadi menu anda untuk berbuka puasa nanti. Bihun akan direbus dengan serbuk kunyit supaya berwarna kuning.

2 Sudu Cili Kering Diblender.


Bihun sup utara ini tidak lengkap jika tiada sambal merah. Bihun sup tulang utara perlu menggunakan rempah asli dan tulang yang segar. Tak ada tulang pun boleh je guna isi daging.

Sedap Sungguh, Cuma Takda Leek Dan Hampir Terlupa Letak Tomato, Saya Blend Sebiji Dengan Air, Masukkan Last Sekali Dengan Garam & Lada Hitam.


Untuk bihun kuning bahan bahan. Kebiasaannya, sup tulang lebih sinonim dihidang dengan nasi putih. Suami alami minor strok, ini yang boleh diusahakan dengan pantas.

So Kalo Da X Taw Nak Msk Ape.


Malah sup tulangnya juga sangat enak. Cara tanam dan jaga pokok kantan yang betul pasti subur dan banyak bunga. Bila pertama kali makan bihun sup utara agak pelik juga dengan warna bihun yang kuning.

Kami Kongsikan Kepada Anda Cara Dan Resepi Untuk Membuat Bihun Sup Utara (Sup Tulang).


Memang rasa dia sedap, maybe kuah sup tu cair sikit saya tambah 1 sudu cukup rasa untuk bagi power sikit. 1 sudu makan serbuk kunyit; 1 kilogram tulang dicampur sedikit daging;

LihatTutupKomentar

ads1

close