Kolo Mee Kicap. But considering we have grown eating kolo mee. Ini pun sebab tenn bawa dari sarawak, buah tangan dari sarawak.
Kolo Mee with Kicap ? Chia Ern Leong Flickr from www.flickr.com
Celurkan mee ke dalam sup daging sekejap dan angkat serta gaulkan mee dan masukkan sebahagian taugeh sekali ke dalam mangkuk tadi. Masukkan semula dalam air mendidih dan toskan. Add the cooked noodle and mix well to coat, place noodle on serving plate.
Then The Sabahans Have The Second Worse Kolo Mee Coz They Put Other Stuffs Like Bitterplant (Ku Gua Or Whatever The Right Speeling Is).
Rahsia membuat mee rebus johor yang sedap. Coz they put kicap and the mee not so stringy haha. Repeat step 2 and 3 for the remaining noodles ( one at a time ).
Masukkan Semula Dalam Air Mendidih Dan Toskan.
Celurkan mee ke dalam sup daging sekejap dan angkat serta gaulkan mee dan masukkan sebahagian taugeh sekali ke dalam mangkuk tadi. Mee wantan, penulis guna mee kering, bawang putih tumbuk halus, lada sulah, sos tiram, minyak bijan, kicap pekat, garam / gula, tepung jagung, If you go to miri, its only rm 1.70 for a bowl of kolo mee.
Lunchtime With Homemade Simple Kolo Mee.
Jus char sio << klik untuk cara penyediaan >> bawang goreng (bawang putih & bawang merah dblender & digoreng hingga garing dgn minyak) Cooking wonton noodles at home is not that difficult. Cewah… first time masak resepi mee kolok sarawak ini.
Place Ingredients For Wantan Mee Sauce In A Bowl And Mix Well.
Marinasi daging ayam cincang dengan bumbu marinasi selama 1 jam. The bintulu and sibu kampua lose lah. Must try their wantan mee rm4.50!
Using Fresh Pot Of Boiling Water Add A Drop Of Vegetable Oil And A Pinch Of Salt.
The third variation is kolok mee tomato or simply mi tomato. I think its still the best kolo mee i’ve ever tasted. Bagaimana pun kini ada resepi mee kolok sarawak yang lebih popular dan mudah disediakan.