Resepi Ayam Lidi

Resepi Ayam Lidi. Mee lidi tu kita siap rebus dulu tau. #goldenapron2020 ceritanya bila isi ayam masak bergulai ke, goreng saje ke, bakar ke di rumah ni memang tak laku.

Ayam Lidi Seringgit hybrid art
Ayam Lidi Seringgit hybrid art from hybridityart.blogspot.com

1/4 ekor ayam dipotong kecil. Dimaklumkan bahawa resepi ini adalah resepi arwah ibunya iaitu hajah naimah binti ab. Bahu daging babi yang dihiris nipis membolehkan daging mengambil rasa daripada perapan yang pedas,.

Lidi Ini Akan Membuatkan Anda Melupakan Semua Tentang Sate Bawa Pulang Yang Menyedihkan.


Biarkan perapan minimum 3 jam dalam peti, lagi lama perap lagi sedap. Bahu daging babi yang dihiris nipis diperap, diletakkan pada sebatang kayu, dipanggang dan disapu dengan krim kelapa. Bilas lidi satay dan mulan menusuk ayam 3 keping dalam selidi sampai selesai;

#Goldenapron2020 Ceritanya Bila Isi Ayam Masak Bergulai Ke, Goreng Saje Ke, Bakar Ke Di Rumah Ni Memang Tak Laku.


Lepas dah perap boleh la cucuk. Masukkan ayam potong tadi dan gaul sebati; Perap ayam dengan bahan kisar selama 4 jam atau semalaman untuk rasa yang lebih sedap.

Jangan Rebus Lama Sangat Ye Mee Ni.


Rebus mee lidi hingga lembut dan masak 2. 5 sudu makan gula melaka. Panaskan minyak dan goreng ayam menggunakan api sederhana (suhu 150°c) atau celupkan lidi (jika buih di permukaan lidi keluar di pertengahan minyak panas, maksudnya suhu sudah tepat).

Jadi Mak Nya Mulalah Rasa Geram.


Resepi lidi babi bakar gaya thai. 3 batang sosej (potong 5) 1 sudu bsr kicap lemak manis. Resipi sedap dan mudah untuk ayam lidi crispy.

Resepi Boleh Tengok Gambar Di Bawah.


1) basuh daging ayam bersih2 dan tos hingga kering.potong ayam dalam bentuk kiub dan tos lagi.(sementara nak menyiapkan bahan lain simpan ayam yg sedang di tos dalam esbok) 2)hiris semua bahan2 yg bertanda * dan tumbuk lumat (bahan wajib di tumbuk sebab kalau di blender nanti terlalu banyak air dan rempah tak lekat kat. 1 bungkus mee lidi (rebus n toskan) ( boleh je tukar ngn mee lain) 2 paste perencah mee goreng adabi. Untuk lidi ayam pada lidi ternyata lazat dan berair, anda harus tahu beberapa ciri masakan:

LihatTutupKomentar

ads1

close