Resepi Kulit Popia. 1 biji telur (telur putih sahaja) Kulit popia secukupnya (lebih kurang 60 ke 70 keping) 1 cawan isi ayam cincang/potong kecil.
Mrs Fara Resepi Murtabak Kulit Popia from mrsfara.blogspot.com
Kalau bungkus cara popia biasa, masa menggoreng, gunakan api yang perlahan. 1) kulit popia 2) serbuk telur masin 3) gula 4) garam 5) daun kari. Sebelum buat sosnya, anda kena buat adunan kulit dulu.
12 Keping Kulit Popia 3 Biji Telur 200 Ml Susu Segar 8 Keping Keju 1 Cawan Mozzarella Cheese Diparut 1 Cekak Daun Sup 1 Biji Cili Merah Dihiris 4 Sudu Besar Sos Lada Hitam 4 Sudu Besar Sos Tomato 300 Gram Daging.
Resepi murtabak guna kulit popia je, senang tak perlu nak uli doh. 2 cawan tepung gandum 1 biji telur putih 3/4 cawan air 2 sudu mkn cuka secubit garam. Buka kulit popia dan letakkan di atas dulang.
Goreng Menggunakan Minyak Yang Banyak Dengan Api Yang Sederhana.
Masukkn semua bhn ke dlm mangkuk, gaul sebati. Nak buat popia basah ni, kena sediakan 3 lagi hidangan selain dari kulit popia. Cn gulung dengan straw, cepat sikit siap.
Download Premium Wordpress Themes Free.
Pastikan anda menggunakan kuali leper dan tiada kesan minyak pada kuali tersebut. Share lagi resepi kalau ada yang teringin. Resepi popia basah simple dan sedap.
Bole Guna Tngn @ Sudu.
3.2/5 (6 reviews) download nulled wordpress themes. Taburkan bawang goreng atau kacang goreng pada popia. Goreng kulit popia dengan api sederhana sehingga kekuningan.
Sebabkan Sukatan Resepi Ni Banyak, Anda Boleh Kurangkan.
Kulit popia secukupnya (lebih kurang 60 ke 70 keping) 1 cawan isi ayam cincang/potong kecil. Resepi kerepek kulit popia sira cheese, membuatnya. Letak telur dihujungnya supaya melekat.